Głosowanie trwa do końca października

i

Autor: Trzy Znaki Smaku Głosowanie trwa do końca października

Cebularz: Smak Lubelszczyzny, duma regionu [PRZEPIS]

2015-08-21 10:31

Charakterystyczny wyłącznie dla naszego regionu cebularz ma szansę zyskać Trzy Znaki Smaku. Trwa głosowanie internautów na „Produkt roku”.  

Lubelszczyzna staje przed okazją, aby smak znany wyłącznie w naszym regionie pokazać szerszemu gronu smakoszy. W ramach internetowego głosowania cebularz lubelski ma szansę na zdobycie trzech znaków jakości europejskiej.

Przyznawane znaki dotyczą produktów regionalnych o wyjątkowej jakości. W przypadku każdego z nich zarówno nazwa, jak i poszczególne fazy oraz produkty i elementy potrzebne w fazie wyrabiania muszą nieodłącznie kojarzyć się z miejscem.

Europejskie znaki jakości i ochrony produktów wyjątkowych wyróżniają produkty regionalne znanego pochodzenia (dotyczą oznaczeń Chroniona Nazwa Pochodzenia i Chronione Oznaczenie Geograficzne) i produkty tradycyjne (Gwarantowana Tradycyjna Specjalność).

Głosowanie

Konkurs odbywa się na stronie Trzy Znaki Smaku. Wśród 37 produktów tradycyjnych i regionalnych należy odnaleźć Cebularz lubelski i zagłosować. Aktualnie smak Lubelszczyzny prowadzi w rankingu. Głosowanie trwa do końca października.

Jak przygotować cebularz?

Nic prostszego. Wystarczy uważnie prześledzić instrukcję. Smacznego!

Zrób własny cebularz. Smacznego

i

Autor: Cookentials Zrób własny cebularz. Smacznego