O śniadaniu należy pamiętać każdego dnia. Poza tym, że daję nam energię do pracy, niesie ze sobą znacznie więcej korzyści. Zdrowe śniadanie przede wszystkim zmniejsza ryzyko nadwagi i otyłości, przyspiesza metabolizm, a także poprawia pamięć i koncentrację. Chroni nas także przed chorobami m.in. cukrzycą.
Polecany artykuł:
Niestety nie zawsze znajdujemy czas na pierwszy posiłek w ciągu dnia. – Nie było na nie czasu, właśnie jadę do pracy, ale zaraz coś sobie wezmę do jedzenia. Jak nic nie zjesz to nie masz energii do pracy, ciągle myślisz o jedzeniu – mówi jeden z mieszkańców Lublina. Są też osoby, które znajdują czas na przygotowanie śniadania, o jakie trudno w niejednej restauracji. – Jadłam francuskie tosty z serkiem mascarpone i sosem z pomarańczy z mandarynkami – powiedziała nam jedna z pań spotkana na lubelskich ulicach.
>>> Przyszli do kościoła po pomoc i... okradli plebanię. W święta!
>>> Duathlon po raz drugi w Lublinie! Morderczy wyścig w niedzielę [AUDIO, TRASA]
Czy mieszkańcy Lublina jedzą śniadanie? Co mają na talerzu? To sprawdził nasz reporter Adrian Wójcik. Posłuchaj!