Ideą przewodnią wiosennego festiwalu smaku zostało hasło „Emocje na talerzach!”. - Wizyta w restauracji to już nie tylko posiłek, to emocjonalne doświadczenie, które rozbudza nasze zmysły- mówi Paweł Światczyński, pomysłodawca Festiwalu Restaurant Week. Na wiosnę lubelscy restauratorzy skomponują niezwykłe dania, którymi jednocześnie zaprojektują dla odbiorców niezwykłe emocje.
Restaurant Week jest idealną okazją, aby odwiedzić najlepsze restauracje w naszym mieście, spotkać się w nich z bliskimi i spędzić wyjątkowy czas przy stole. W 26 restauracjach w Lublinie będzie można spróbować lokalnych smaków inspirowanych jesienią. Lublin będzie mógł pokazać swoje bogactwo historyczne oraz kulturowe, co widać na talerzach, w smakach i lubelskich trendach restauracyjnych.
Na czym polega akcja?
Mieszkańcy Lublina mają okazję spróbowania trzydaniowego doświadczenia restauracyjnego dedykowanego restauracyjnym emocjom. W jego skład wchodzą: przystawka, danie główne i deser. Dla uczestników festiwalu obowiązuje jedna, stała kwota 39 zł, czyli znacznie poniżej codziennej ceny takiego menu. Uczestnicy chcąc dołączyć do zabawy i rozpieszczania podniebienia muszą zarezerwować stolik na stronie wydarzenia.
Polecany artykuł:
Restauracje w akcji
W festiwalu restauracji biorą udział: 16 stołów, 2PiEr, Acerna, Alan Hugs, Atrium, Aventino, Beletage (IBB Grand Hotel Lublinianka), Chapter ONE, Czarcia Łapa, Ego (Hotel Alter), G20 Resto Bar, Grodzka 15, Heban, Hotel Agit, Hotel Europa, Hotel Luxor, In Between, Insomnia, Locomotiva, Od kuchni, The Olive (Hotel Ilan), Perła Arena, Perłowa, Restauracja Sarzyński, Thai Story, Trybunalska City Pub.
Bazy restauracji już są otwarte. Miejsca można rezerwować codziennie do godz. 17.00 na następny dzień. Festiwal najlepszych Restauracji Lublin Restaurant Week 2016 trwa od 21 do 30 kwietnia.